Marmer is een natuurlijk materiaal dat uitstekend past in de badkamer. Het wordt geassocieerd met luxe en comfort en tovert zelfs de kleinste ruimte om tot een paleis. Er is marmer in verschillende kleurschakeringen: wit, rood, roze,… Marmer voelt zeer zacht aan waardoor het perfect thuishoort in de badkamer.

 

© Pinterest

 

WIT MARMER

In de badkamer wordt vaak geopteerd voor wit marmer. Het heeft een natuurlijke, zachte uitstraling met een vleugje luxe. Het witte marmer van de Italiaanse Carraragroeves, waarvan de exploitatie reeds opgestart werd voor onze tijdrekening, is wereldberoemd. Witte marmer kan zowel gebruik worden in een moderne als in een traditionele badkamer. Een marmeren vloer kan gecombineerd worden met vloerverwarming waardoor het extra comfortabel aanvoelt.

© Shutterstock

 

©Douglas Elliman

 

© Pinterest

 

©SSH architects

 

 

DONKERE MARMER

Marmeren badkamers met een donkere kleur voelen vaak direct huiselijk aan. Het is mooi in combinatie met het witte marmer. Een voorbeeld is deze lichtbruin gekleurde badkamer in Canterburry (Australië). De kast is van hout gemaakt wat het natuurlijke effect van het bruinkleurige marmer nog verder versterkt.

© Pinterest

 

Je kan er ook voor kiezen om je badkamer van top tot teen in marmer te bekleden. Deze luxe badkamer met inloopdouche bevindt zich in een luxe penthouse in London.

 

©TG studio

 

Een stijlvolle marmeren badkamer hoeft niet perse super groot te zijn. Dat is deze badkamer ook niet maar hij is wel erg praktisch ingedeeld en door de contrasterende vloerkleuren is er toch voldoende dieptewerking.

©Douglas Elliman

 

 

GEADERD OF GEWOLKT

Je kan blijven variëren met kleuren maar elke soort marmer is vooral verschillend door het patroon. De meeste soorten marmer zijn geaderd of gewolkt. Hierdoor kan marmer zowel in een moderne als in een traditionelere badkamer worden gehanteerd.

© Igor Sirotov

 

©Stuart Parr Design

 

In deze moderne badkamer zorgt het blauwe marmer voor een bijzondere toets.

©Nicki Clendening

 

© Pinterest

 

Ovale vrijstaande badkuipen en marmer gaan erg goed samen. Dergelijke combinaties zie je daarom ook steeds meer terug in interieurs. De houten planchetjes zorgen voor het nodige contrast en een huiselijke toon.

©Kate Martin

 

Door de schitterende tekening van het marmer is deze badkamer een kunstwerk op zich. De houten opbergkastjes zijn overduidelijk met gevoel voor detail afgewerkt.

© Pinterest

Romantiek ten top in deze luxueuze hotel badkamer in Palo Alto (Californië). Marmer, kaarslicht en rozen… Moet we nog meer zeggen?