EEN Nieuwe Natuurstenen Vloer Lees Eerst Dit

Overweegt u een natuurstenen vloer te kopen?
Lees dan eerst deze tips voordat u een natuurstenen vloer koopt!

TIP 1. HET BEGRIP NATUURSTEEN

Natuursteen is een verzamelnaam voor diverse steensoorten die afkomstig zijn uit de natuur en door bewerking geschikt worden gemaakt als bodembedekker. Kenmerkend voor een natuurstenen vloer is het unieke uiterlijk. Geen tegel is hetzelfde. Zo zijn er steensoorten waar fossielen in zitten die eeuwen lang onaangeroerd en diep verstopt hebben gezeten. Door bewerking van de steen zin deze fossielen weer zichtbaar. Doordat natuurstenen allemaal anders zijn, is het vaak erg lastig om aan de hand van een voorbeeldtegel een stenenvloer te kiezen. Het geheel van meerdere tegels geeft u een veel duidelijker beeld.

TIP 2. HET ONDERHOUD

Natuursteen is duurzaam. Naast mooi is een natuursteenvloer ook zeer onderhoudsvriendelijk. Daarbij dient u echter niet uit het oog te verliezen dat een hoogglans gepolijste steen wel wat meer onderhoud vraagt. Een granieten vloer daarentegen kan wel tegen een stootje. Marmer is overigens de bekendste natuursteen. Een goed onderhouden natuurstenen vloer is wel één van de meest hygiënische vloeren. Ook van belang bij een goed onderhoud van een vloer van natuursteen zijn de juiste onderhoudsmiddelen met daarbij uiteraard de juiste toepassing.

TIP 3. NATUURSTEEN IS FUNCTIONEEL

Kenmerkend is de prachtige luxe uitstraling van de steen. Natuursteen kan tegen een stootje, is praktisch in het gebruik en duurzaam bovendien, waardoor het voor een groot aantal binnen- en buiten-toepassingen wordt gebruikt. Gedurende de jaren wordt natuursteen mooi oud en krijgt karakter. Denk maar eens aan al die prachtige historische gebouwen waarin natuurstenen zijn verwerkt.

TIP 4. EEN NATUURSTENEN VLOER IS NIET DUUR

De prijzen van natuursteen zijn in enkele jaren sterk gedaald. Bovendien valt het totaal van investerings- en onderhoudskosten over een aantal jaren erg gunstig uit. Dit is gebleken uit een onderzoek door het Duitse Batelle Instituut waarbij tien typen vloerbedekking zijn onderzocht. Na twintig jaar bleek de natuursteen vloer zelfs voordeliger dan een normaal type parket of tapijt.

TIP 5. TOE TE PASSEN NAAR UW EIGEN SMAAK

Natuursteen wordt wereldwijd al vele eeuwen toegepast in allerlei bouwstijlen: van modern design tot klassiek en van ingetogen tot expressief. Dit wordt mogelijk gemaakt door de natuurlijke kleuren, het altijd tijdloze karakter en daarnaast de grote ontwerpvrijheid. Natuursteen is namelijk in vrijwel elke afmeting en vorm leverbaar, naar behoefte met een glanzend, dof- of gestructureerd oppervlak. Het mooie is dat er altijd wel een natuursteen is die past bij uw persoonlijke smaak, stijl en budget.

TIP 6. ER ZIJN VEEL SOORTEN NATUURSTENEN VLOEREN

Natuursteen kent vele variaties zoals kalksteen, marmer, kwartsiet, lei, graniet, gabbro en gneis. De kleuren variëren van natuurlijk wit, ecru, geel, oranje, rood, groen, bruin tot diep zwart en lopen daarbij via egaal tot aan geaderd en bont. De oppervlakte kan op verschillende manieren bewerkt worden, van hoogglanzend gepolijst tot aan dof en ruw. U heeft altijd een unieke natuurstenenvloer.

TIP 7. KWALITEITSVERSCHILLEN IN NATUURSTEEN

Er zijn uiteraard kwaliteitsverschillen tussen de talloze natuursteen soorten met daarbij natuurlijk ook de bijbehorende prijsverschillen. Bijzonder is echter dat een goedkopere natuurstenen vloer niet automatisch technisch minder goed is. Prijsverschillen worden namelijk voor een belangrijk deel door andere factoren veroorzaakt, zoals de transportkosten uit het land van herkomst. De keuze van een kwalitatief goede steen is niet moeilijk. Het moet een natuurstenenvloer zijn die u mooi vindt (uiterlijke kwaliteit) en aan de door u gestelde gebruikseisen voldoet (technische kwaliteit), die per toepassing variëren. De uiterlijke kwaliteit kunt u het best in een showroom beoordelen. Aangeraden wordt bij koop ook de definitieve partij tegels of platen te beoordelen. Over de technische kwaliteit kan de vakman u het best informeren.

TIP 8. ZELFS BUITEN!

Er bestaan vele natuursteen soorten die voor buitengebruik zeer geschikt zijn. Bepalend is vooral de bestendigheid tegen vorst. Alle granieten en daarop lijkende steensoorten zijn bestand tegen vorst, evenals de meeste marmers. Alleen leistenen en kalkstenen zijn veelal niet vorstbestendig. Bij een vakkundige uitvoering bedraagt de levensduur van een natuursteentoepassing vele eeuwen, zoals ook wereldwijd is te zien in vele monumentale bouwwerken. Maar voor die tijd begint het materiaal al wel te verouderen, maar natuursteen wordt mooi oud.

TIP 9. EEN NATUURSTENEN VLOER KAN VAN VLOERVERWARMING WORDEN VOORZIEN

Natuursteen gaat prima samen met vloer- (of wand)verwarming. Dit gaat zelfs zo goed dat momenteel circa 75% van de vloeren van een vloerverwarming wordt voorzien. De natuursteen slaat de warmte eerst op geeft het dan rustig weer af. Hierdoor wordt het oppervlak gelijkmatig warm, wat comfortabel aanvoelt. Het meest gebruikt is een verwarming op basis van warmwaterleidingen, maar ook een elektrische verwarming is goed mogelijk.

TIP 10. EEN VLOER VAN NATUURSTEEN IS ALTIJD TE RENOVEREN

Indien het oppervlak ernstig vervuild, dof of beschadigd is, kan de vloer door intensief reinigen en/of door renoveren worden opgeknapt. Er zijn verschillende methodes van intensief reinigen waarmee vervuiling kan worden verwijderd. Er bestaan ook renovatiemethodes zoals kristalliseren en slijpen waarmee beschadigingen en hoogteverschillen worden verwijderd en de glans wordt hersteld. Na behandeling toont de natuurstenen vloer weer als nieuw.

 

Deel dit bericht met anderen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Multisteen

LOCATIES Wij komen bij u langs in heel Nederland. Multisteen werkt veel in de omgeving van Amsterdam, Haarlem, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Purmerend, Utrecht, Alkmaar, Heiloo, Heerhugowaard, Langedijk, Castricum en Beverwijk.

Contact:

Sociale media:

Copyright @2022 multisteen.nl All Rights Reserved