Tips En Inspiratie Voor Natuursteen In De Badkamer

Marmer is een natuurlijk materiaal dat uitstekend past in de badkamer. Het wordt geassocieerd met luxe en comfort en tovert zelfs de kleinste ruimte om tot een paleis. Er is marmer in verschillende kleurschakeringen: wit, rood, roze,… Marmer voelt zeer zacht aan waardoor het perfect thuishoort in de badkamer.
multisteen-zuidscharwoude
multisteen-zuidscharwoude

© Shutterstock

WIT MARMER

In de badkamer wordt vaak geopteerd voor wit marmer. Het heeft een natuurlijke, zachte uitstraling met een vleugje luxe. Het witte marmer van de Italiaanse Carraragroeves, waarvan de exploitatie reeds opgestart werd voor onze tijdrekening, is wereldberoemd. Witte marmer kan zowel gebruik worden in een moderne als in een traditionele badkamer. Een marmeren vloer kan gecombineerd worden met vloerverwarming waardoor het extra comfortabel aanvoelt.

DONKERE MARMER

Marmeren badkamers met een donkere kleur voelen vaak direct huiselijk aan. Het is mooi in combinatie met het witte marmer. Een voorbeeld is deze lichtbruin gekleurde badkamer in Canterburry (Australië). De kast is van hout gemaakt wat het natuurlijke effect van het bruinkleurige marmer nog verder versterkt.
multisteen-zuidscharwoude

© Pinterest

multisteen-zuidscharwoude

©TG studio

Je kan er ook voor kiezen om je badkamer van top tot teen in marmer te bekleden. Deze luxe badkamer met inloopdouche bevindt zich in een luxe penthouse in London.
Een stijlvolle marmeren badkamer hoeft niet perse super groot te zijn. Dat is deze badkamer ook niet maar hij is wel erg praktisch ingedeeld en door de contrasterende vloerkleuren is er toch voldoende dieptewerking.
multisteen-zuidscharwoude

©Douglas Elliman

multisteen-zuidscharwoude

© Igor Sirotov

gEADERD OF GEWOLKT

Je kan blijven variëren met kleuren maar elke soort marmer is vooral verschillend door het patroon. De meeste soorten marmer zijn geaderd of gewolkt. Hierdoor kan marmer zowel in een moderne als in een traditionelere badkamer worden gehanteerd.
In deze moderne badkamer zorgt het blauwe marmer voor een bijzondere toets.

©Stuart Parr Design

© Pinterest

Ovale vrijstaande badkuipen en marmer gaan erg goed samen. Dergelijke combinaties zie je daarom ook steeds meer terug in interieurs. De houten planchetjes zorgen voor het nodige contrast en een huiselijke toon.
Door de schitterende tekening van het marmer is deze badkamer een kunstwerk op zich. De houten opbergkastjes zijn overduidelijk met gevoel voor detail afgewerkt.
multisteen-zuidscharwoude

©Kate Martin

multisteen-zuidscharwoude

© Pinterest

Romantiek ten top in deze luxueuze hotel badkamer in Palo Alto (Californië). Marmer, kaarslicht en rozen… Moet we nog meer zeggen?

Deel dit bericht met anderen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Multisteen

LOCATIES Wij komen bij u langs in heel Nederland. Multisteen werkt veel in de omgeving van Amsterdam, Haarlem, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Purmerend, Utrecht, Alkmaar, Heiloo, Heerhugowaard, Langedijk, Castricum en Beverwijk.

Contact:

Sociale media:

Copyright @2022 multisteen.nl All Rights Reserved